top of page
  • Forfatters billedeElena Kristensen

Min yndlings græskar-linsesuppe:

Opdateret: 28. mar.




Linsesuppe er nævnt i Biblen, men hvis du spørger mig, passer den fantastisk godt til vores moderne liv.

Suppen er nem og hurtig at lave, smager himmelsk og mætter godt!

Med den optimale miks af makroernæringsstoffer – proteiner, kostfiberrige kulhydrater og fedt kan den udgøre et selvstændigt måltid eller mellemmåltid. Suppen er rig på fytonæringsstoffer, vitaminer og kostfibre så den hører under kategori "antiinflammatorisk kost". Prøv at lave den og se om du bliver forført af krydderiets duft og kan mærke suppens styrkende energi.







Græskar-linsesuppe


​Tid i alt: 30 min


​Arbejdstid: 15 min


​Antal personer: 4


​Ingredienser:

 
  • 1 stk. græskar (Hokkaido eller butternut squash)

  • 1 stk. rødløg eller løg

  • 2. spsk. karry

  • ½ tsk tørret koriander

  • 1×1 cm frisk ingefær (eller 1tsk tørret ingefær)

  • Evt. chili flager (smag til eller servere ved siden af hvis børn skal spise med)

  • 1 dl. Tomat passata

  • 5 dl. vand eller grøntsagsbouillon

  • 1,5 dl røde linser

  • 1 stk. dåse kokosmælk

  • salt

  • peber

  • saft af ½ citron

  • olivenolie til stegning

​Fremgangsmåde:

 
  1. Rens grøntsagerne, skær i stykker. Det behøves ikke at blive hakket fint, da suppen skal blendes.

  2. Kom løg, hvidløg, ingefær og krydderier i gryde med olivenolie og steg til løgene er blanke. Kom græskar i gryden og steg i 1 minut mere.

  3. Tilsat tomatpassata og vand eller grønsagsbollioun

  4. Lad det koge til græskarret er næsten mørt.

  5. Kom de røde linser i og lad dem koge.

  6. Når græskarret er mørt, blend suppen.

  7. Kom suppen tilbage i gryden og kom kokosmælk i.

  8. Smag til med citron, salt og peber.

  9. Top suppen med kerner eller frø og god olie. Jeg har pyntet med nigellafrø, græskarkerneolie, mynte og timian.







30 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page