Elena Kristensen
Corba - den tyrkiske linsesuppe

I Tyrkiet finder du denne fantastiske nærende og velsmagende linsesuppe overalt - på en selv service parkrestaurant, takeaway kort, og på et fint hotel menukort.
Suppen har den optimale sammensætning af makroernæringsstoffer og kan derfor stå som et selvstændigt måltid eller mellemmåltid.
Her får du den originale opskrift, som en sød tyrkisk kollega har delt med mig. Den er supernem og hurtig at lave.
Corba suppe
Tid i alt: 25 min | Arbejdstid: 5 min | Antal personer: 4 |
Ingredienser: 1 løg 2 fed hvidløg 1 gulerod 3 spsk. Olivenolie 1,5 dl. røde linser ( eller grønne linser) 5 dl. liter vand eller grøntsagsbouillon 1 spsk. tomatpure Salt, peber Server med en citron skive | Fremgangsmåde: 1. Rens grøntsagerne, skær i stykker og steg et par minutter i olivenolien 2. Tilsæt resten af ingredienserne og småkog i 20 minutter under låg til linserne er møre. 3. Blend suppen |
Tip til opskriften:
Tilføj gerne dine yndlingskrydderier – timian, oregano, mynte, ingefær, chili.
Ved at variere grønsager og krydderier kan du skabe helt din egen version. Vælg gerne grønsager i røde/oranger farver hvis du bruger røde linser, og i grønne farver, hvis du bruger grønne linser.
Pynt suppen med krydderurter og kerner, frø eller nødder.